dimarts, 25 de març del 2014

Scratch




Scratch és un entorn visual de programació dissenyat perquè l’usin nens i nenes entre 8 i 16 anys. Pot ser utilitzat tant a l’escola com a casa. Scratch es pot descarregar gratuïtament en tres versions, per a Windows, Mac OSX i Linux. El programa ofereix traduccions en català i castellà entre altres llengües. 

“Imagina, programa i comparteix” és el lema d’Scratch. Amb aquest programa, els alumnes poden crear històries interactives, animacions, música, dibuixos i fins i tot jocs. Un cop acabats, tots els projectes poden ser penjats a la web oficial d’Scratch i ser compartits amb tots els visitants de la pàgina. Un dels factors interessants és que el codi queda obert i es pot descarregar al nostre ordinador: així, podem agafar creacions d’altres i millorar-les o bé aprofitar aquelles línies de codi que ens interessin pel nostre propi projecte.

Com si es tractés d’un joc de construccions, els alumnes van connectant les línies de codi una sobre l’altra i poden comprovar com es va comportant la seva creació. Els blocs ja vénen predeterminats i això evita que es produeixin errors de sintaxi (molt freqüents en altres llenguatges de programació). 


[Extret de http://scratch.escolaprojecte.cat/que-es-scratch]

Enllaç a la pàgina Scratch
http://scratch.mit.edu/

Enllaç a la pàgina "Scratch en català"
http://scratchcatala.com/que-es-scratch/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada