dimecres, 12 de setembre del 2012

Lectures recomanades: Barrabum!


Títol: Barrabum!
Autor: Mark Haddon
Edició: La Magrana/L'Esparver, 2010
Traducció d'Anna Mauri
ISBN 978-84-8264-992-4
Temàtica: aventura, ciència ficció, humor.

Qui no ha pensat algun cop que el seu mestre és en veritat un alienígena? Això explicaria molts dels seus comentaris, maneres de fer o mirades tèrboles. Aquí teniu una divertida proposta que explora aquesta possibilitat sempre intrigant. Us enganxo la ressenya que en Chus Díaz va publicar al blog "Al·lots, el petit príncep".

En Jim està preocupat. La seva germana diu que el volen fer fora de l’escola, i ell no sap si li pren el pèl o és veritat. El seu amic Charlie té un pla infalible per esbrinar-ho: posaran un walkie-talkie a la sala de professors i escoltaran què diuen. En realitat el walkie-talkie no els serveix per conèixer el destí d’en Jim però els permet descobrir una conversa molt misteriosa entre dos professors. Parlen una llengua estranya… Seran espies? O potser alienígenes? Convençuts que els professors amaguen alguna cosa, en Jim i en Charlie faran d’investigadors i buscaran alguna pista que confirmi les seves sospites. Efectivament, les sospites s’acabaran confirmant... I els dos amics es ficaran de ple en una aventura que mai no oblidaran.

Mark Haddon es va fer famós amb la novel·la El curiós incident del gos a mitjanit, que es va convertir en un best-seller a tot el món ara fa uns anys. Abans d’aquesta novel·la, però, ja havia escrit uns quants llibres infantils i fins i tot n’havia il·lustrat alguns. Entre els llibres que havia escrit s’hi troba el que comentem aquí com a novetat. Bé, això té una explicació… Haddon va publicar aquesta novel·la per primer cop el 1992 com a Gridzbi Spudvetch!. Després de reescriure-la, actualitzar-la i canviar-li el títol per un que es pugui pronunciar sense problema, ara la torna a publicar.

Barrabum! és una novel·la d’aventures trepidant, plena de misteris i sorpreses. Està escrita amb un estil tan àgil i directe que us farà llegir sense parar fins que arribeu al final; i el seu humor àcid, surrealista i de vegades políticament incorrecte aconseguirà que deixeu anar més d’una riallada mentre llegiu. A més de gaudir de la lectura, hi descobrireu una bonica història d’amistat que us farà pensar fins on estaríeu disposats a arribar vosaltres per ajudar el vostre millor amic. Sense dubte, un llibre molt recomanable.

Ressenya original a:
http://alotspetitprincep.blogspot.com.es/2011/03/barrabum.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada